Mide Botoksu İz Bırakır Mı?
Mide botoksu kısaca tabi etmek gerekirse ameliyatsız kilo verdirme yöntemidir. Cerrahi her hangi bir müdahale olmadan, endoskopik bir metot olan ve midenin belirli yerlerine Botolinum toksin sıvısı enjekte edilerek, hastaya kilo verdirme yöntemidir.
Ameliyatsız, ağrısız, acısız bir uygulamadır. Bu ameliyatta amaçlanan mide kaslarının sınırlamak, boşaltma hissini geciktirip tokluk hissi oluşturmaktır. Norveç’li bilim insanlarının geliştirip tüm dünya da kullanılmaya başlayan bir uygulamadır. Her hangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Mide botoksu iz bırakır mı? Mide botoksunda cerrahi bir müdahale olmadığı için iz bırakmaz.
Mide Botoksu Kimlere Uygulanır?
Mide botoksu iz bırakır mı? Mide botoksu uzun zamandır kullanılan bir yöntemdir. Tüm dünya da uygulanan bu yöntem uzun süredir Türkiye de kullanılmaya başlamıştır. Mide botoksu yaptıran ya da yaptıracak olan kişiler, uzmanınızın size verildiği diyet listesinin dışına çıkılmadığı takdirde etkili sonuçlar doğurmaktadır.
Kilo kaybınız hızla düşmeye başlayacaktır. Ameliyatsız bir uygulama olan mide botoksu herkese uygulanabilir. 18 yaşını doldurmuş kişiler yaptırabilir. Vücut kitle endeksi 25 in üzerinde olanlar ve 35 in altında olanlara uygulanabilir. İleri derece kilosu olan kişiler için mide botoksu çok fazla işe yaramamaktadır. Mide rahatsızlığı yaşayan kişiler için de tavsiye edilmez. Fakat tedavisi yapıldıktan sonra bu cerrahi müdahale gerektirmeyen ameliyatı olabilirler.
Mide Botoksu Yan Etkileri
Mide botoksu için bazı doktorlar yan etkilerinin olabilme durumlarından bahsetmişlerdir. Solunum bozukluğu, kalp krizi, mide delinmesi ve nörolojik etkenlerden bahsedilmiştir. Tıp literatürü incelendiği zaman her hangi bir yan etkiye rastlanılmamıştır. Mide botoksu iz bırakır mı? Mide botoksu bilinenin aksine iz bırakmamaktadır.
Bu uygulama ağız yolu ile endoskopik olarak uygulanmaktadır. Enjekte edilen sıvı mide kaslarının çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede mide boşaltım yaparak incelmeye başlamaktadır. Mideye ağız yolu ile enjekte edilen botolinum toksin adı verilen bu sıvı, vücuttan 4 – 6 ay arasında atılmaktadır. Vücut bu sıvıyı attığı için yan etkisi de olmamaktadır. Mide de tokluk hissi oluşur ve az yemeye başlarsınız.