Şht. Hasan Yılmaz Sk. No:20/A Küçükbakkalköy Ataşehir / İSTANBUL Tel: +90 216 575 55 74

Mide Botoksu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mide Botoksu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mide Botoksu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mide botoksu vücut kitle indeksi 40’ın altında olan hastalara uygulanır. Mide botoksu operasyonun yapılabilmesi için vücut kitle indeksinin 27-35 arasında olması gerekir. Fazla kilolarından şikâyetçi olan ve ortalama 10-20 kilo fazlası olan hastalar, mide botoksu yaptırabilir.

Mide botoksu, sedasyon yöntemiyle endoskopi ünitesinde uzman bir ekip tarafından yapılması gereken basit bir operasyondur. İşlem ortalama 20 dakika sürer ve operasyon bir obezite ameliyatı olmadığı için hasta işlemden 2 saat sonra hastaneden ayrılabilir.

Mide botoksu yapılırken öncelikle hastanın mide ve oniki parmak bağırsağı kontrol edilir. Bu bölgelerde doktor herhangi bir sorun saptamazsa işleme başlar. Mide botoksu esnasında hastanın midesinde 30-35 noktaya endoskopi iğnesiyle enjeksiyon işlemi uygulanır. Hasta operasyonun etkisini 72 saat sonra yani yaklaşık olarak 3 gün sonra görmeye başlar.

Mide botoksu sonrasında nelere dikkat edilmeli?” sorusu, hastaların en sık sorduğu soruların başında yer alır. Operasyon sedasyon altında gerçekleştiğinden dolayı aynı gün içinde araba kullanmamaya ve egzersiz yapmamaya dikkat edilmelidir.

Mide botoksundan 1 gün sonra hasta egzersiz yapmaya başlayabilir. Her hasta egzersizi, kilo verme ve diyet sürecinde alışkanlık haline getirmelidir. Kilo verme ve diyet döneminin egzersizle desteklenmesi hastanın daha kısa süre içerisinde daha fazla kilo vermesini ve daha sağlıklı şekilde zayıflamasını sağlayacaktır.

Mide botoksundan sonra ilk günlerde hastanın bulantı yaşaması ve ağrılarının olması normaldir. Operasyon sedasyon ile yapıldığından dolayı ilk dönemlerde boğaz ağrısı yaşanabilir.

Mide botoksu günümüzde fazla kilolarından şikayetçi olan ve kilo veremeyen pek çok hasta için uygulanır. Bu işlem bir obezite ameliyatı değildir ve bu nedenle vücut kitle indeksi 27-35 aralığında olan fazla kilolu bireylere yapılır. Ameliyathaneye inilmeden endoskopi ünitesinde yapılan operasyon, midedeki kasların çalışmasını yavaşlatır ve midede kısmi felç yaşatır. Bu sayede alınan gıdalar mideden bağırsağa daha kısa süre içinde geçer ve hasta daha uzun süre tok hissederek daha az yemek yer.

Leave a comment