Şht. Hasan Yılmaz Sk. No:20/A Küçükbakkalköy Ataşehir / İSTANBUL Tel: +90 216 575 55 74

Tüp Mide Ameliyatı Çeşitleri

Tüp Mide Ameliyatı Çeşitleri
Tüp Mide Ameliyatı Çeşitleri
Tüp Mide Ameliyatı Çeşitleri

Tüp Mide Ameliyatı Çeşitleri

Tüp mide ameliyatı çeşitleri ile dünyayı saran ve her geçen gün sayısı artan Obezite hastalığına karşı başlatılan mücadelede uygulanmakta olan mide ameliyatlarıdır. Midenin hacminin küçültülerek emiliminin azaltılmasına yönelik olan ameliyatlar sayesinde hastalar daha çabuk doyum noktasına ulaşır, iştahlarında azalma olur ve böylece hızlı şekilde kilo vermeye başlanmaktadır.

Ameliyat Çeşitleri Hangileridir?

Tüp mide ameliyatı çeşitleri yapılan operasyonun niteliğine göre değişkenlik göstermektedir. Hangi ameliyat çeşidinin uygulanacağına doktor karar vermektedir. Gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından değerlendirmeler sonucunda hastaya yapılacak ameliyat çeşidi belirlenmektedir. Günümüzde hemen her doktor tarafından tercih edilip sıklık ile uygulanan ameliyat çeşitleri şunlardır;

  1. Gastrik bypass ameliyatı: Mide ile ince bağırsağın bir bağlantı yardımı ile birleştirilerek vücuda alınan besinlerin yüzde 80 oranının küçültülmüş olan mideye uğramadan direk olarak bağırsağa atılmasını sağlamaktadır. Vücuttaki bezin emilimini azaltarak kilo vermeyi sağlamaktadır.
  2. Sleeve gastrektonomi ameliyatı: Tüp mide ameliyatı çeşitleri arasında, tüp mideye adını veren ameliyat şekli olup midenin yaklaşık yüzde 75 ya da 80’lik kısmı kesilerek çıkartılmaktadır. Geri kalan mideye tüp şekli verilerek iştahın azaltılması ve hızlı tokluk hissi verme sağlanır. Böylece kilo verme hızlı bir şekilde seyreder.

Bu ameliyatlar sonucunda kilo verme kontrollü şekilde sağlanarak istenen kilo değerine ulaşılmaktadır.

Obezite Hastasına Ameliyat Uygulaması Şartları

Tüp mide ameliyatı çeşitleri aşırı kilolar ile mücadele eden hastalara belirli şartlar sağlandıktan sonra uygulanmaktadır. bu anlamda hastalarda;

  • Vücut kitle indeksinin 40 ve üzerinde seyretmesi gerekmektedir.
  • Vücut kitle indeksi 35 ile 40 arasında olsa bile aşırı kilonun bazı hastalıkları tetiklemesi şartı aranmaktadır.
  • İndeks değeri 35 altı olsa, ancak medikal tedaviler ile şeker hastalığı gibi büyük rahatsızlıklara karşı herhangi bir başarı sağlanmamış olması gerekir.
  • Hastaların doktorların yaptığı tetkikler sonucunda ameliyata uygun olması şartı bulunur.
  • Yaş sınırı dışında kalan hastalarda ise doktorlardan ameliyata uygunluk raporu istenmektedir.

Tüp mide ameliyatı çeşitleri bu şartları sağlayan hastalara kolaylıkla uygulanıp, sonunda alınacak önlemler ile başarısı sağlanacak ve verilen kiloların vücuda yeniden alınmasının önüne geçilecektir.

 

Leave a comment