Tüp Mide Ameliyatı Öncesi Beslenme
Tüp mide ameliyatı öncesi beslenme ile vücut dengesi sağlanarak, ameliyatın başarılı şekilde ilerlemesi sağlanmaktadır. Tüp mide ameliyatının hem daha kısa hem de daha etkili olması için hastalar uzman doktorlar tarafından önerilen beslenme alışkanlığı edinmelidir. Aksi halde dikkat edilmeyen beslenme nedeni ile ameliyatın yapılması zor geçmesine ve beklenen sonuca ulaşılamamasına neden olmaktadır.
Tüp Mide Ameliyatı Yapılmadan Önce Beslenme Önerisi
Tüp mide ameliyatı öncesi beslenme konusunda doktorların önerisi ve kontrolü şartı bulunmaktadır. Bu süreçte keyfi uygulanacak beslenme programı dengesi bozulan vücutta bazı fonksiyonların çalışmaması ya da yetersiz çalışmasına yol açabilir. Bu nedenle beslenme;
- Protein ağırlıklı bir beslenme uygulaması gerçekleştirilir.
- Şeker içeren gıdalardan uzak durulur.
- Gün içerisinde en az 2 litre su tüketilmektedir.
- Kalorisi yüksek yiyecek ve içeceklerden uzak durulur.
- Gazlı ve içerisinde kafein bulunan içecek tüketimi bırakılır.
- Karbon hidratlı gıda tüketimi kesilir.
- Yağlı et ve süt tüketimi bırakılır.
- Tahıl, pirinç ve buğday ürünlerinde uzak durulur.
Tüp mide ameliyatı öncesi beslenme şartlarına uyularak, ameliyata bağlı olarak ortaya çıkan riskler azaltılmakta aynı zamanda karaciğer boyutları küçülmektedir. Böylece ameliyat süreci daha kolay hale gelmektedir.
Tip Mide Ameliyatının Başarısı
Tüp mide ameliyatı öncesi beslenme ne kadar ameliyatın etkili ve kolay geçmesini sağlıyor ise ameliyat sonrası beslenmede sürecin başarılı şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Obeziteden kurtulmanın en etkili yolu uygulanacak beslenme düzenidir. Ameliyat öncesi ve sonrasında beslenme alışkanlıkları önemli bir destekleyici olmaktadır. Ameliyat öncesi beslenme doktorların daha rahat etmesini, yapılan ameliyatın vücuda daha kolay uyum sağlamasını sağlamaktadır.
Tüp mide ameliyatı öncesi beslenme konusunda dikkatli davranışlar sayesinde hastalar, sorusuz geçen ameliyat ile birlikte beslenme alışkanlıklarını devam ettirerek hızlı bir şekilde kilo vermektedir. Beslenme alışkanlıklar sayesinde verilen kiloların yeniden alınmasının önüne geçilecek, aşırı kilolar ile birlikte, fazla kilo nedeni ile ortaya çıkan hastalıklar yok olacaktır. Hastalar uzman diyetisyenlerin takibi altında bulunan beslenme düzenine eksiksiz şekilde uymalı, gerektiği zamanlarda kontrollerini aksatmadan yerine getirmelidir. Beslenme zayıflık ile birlikte sağlığı da getirecektir.