Şht. Hasan Yılmaz Sk. No:20/A Küçükbakkalköy Ataşehir / İSTANBUL Tel: +90 216 575 55 74

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüp mide ameliyatı obezite hastası kişinin zayıflamasını sağlayacak sihirli bir değnek değildir. Bu nedenle ameliyat sonrasında beslenme ve yaşam tarzında değişiklikler yapılması gerekir. Ameliyat sonrası dönemde eski yaşam tarzını sürdürmeye devam eden kişilerin, zayıflaması ve fazla kilolarından kurtulması oldukça zordur.

Tüp mide ameliyatı sonrasında nelere dikkat edilmeli? sorusuna cevap olarak pek çok madde sıralanabilir. Bunlar:

  • Ameliyatın aniden fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlayacak sihirli bir değnek olmadığını ve bu süreçte yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu nedenle ameliyat sonrasında yüksek miktarda karbonhidrat ve yağ içeren besinlerden uzak durmalı, protein açısından zengin kalori açısından fakir gıdalarla beslenmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.
  • Ameliyattan sonraki ilk 1 ay katı gıda tüketemezsiniz. Bundan dolayı vücudunuz yeterli miktarda protein alamaz. Çok fazla yemek yediğiniz dönemden çıkıp katı gıda dahi tüketemediğiniz bir döneme girdiğiniz için de vücut hızlı şekilde kilo kaybetmeye başlar. Bu dönemde yaşanan hızlı kilo kaybının, kastan değil yağdan olması gerekir. Kas kaybını önlemek amacıyla protein açısından zengin gıdalar tüketmeye özen göstermeli ve doktorunuzun onayını alarak yüksek proteinli diyet içecekleri tüketmeye başlamalısınız.
  • Obezite pek çok faktöre bağlı olarak ortaya çıkan ciddi bir sağlık sorunudur. Obezitenin en önemli nedenlerinden biri de TV ve bilgisayar gibi dikkat dağıtan elektronik cihazların önünde yemek yemektir. Bu nedenle tüp mide ameliyatı sonrasında hasta yemeğini TV ve bilgisayar gibi dikkat dağıtıcı elektronik eşyaların bulunmadığı ortamlarda yemelidir.
  • Tüp mide ameliyatı sonrasında öğünler düzenlenmelidir. Ameliyat sonrası dönemde günde 3 ana öğün 2 ara öğün olacak şekilde beslenilmelidir. Ana öğün ve ara öğün dengesinin kurulması, midenin uzun süre boş kalmasına engel olacağından dolayı ani yeme ataklarının da önüne geçmiş olur.
  • Ameliyat sonrası dönemde sağlıklı yaşam benimsenmeli ve bunun yalnızca bir süreçten ibaret olmadığı bir yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiği bilinmelidir. Bu nedenle ameliyattan 3 ay sonra doktorun da onaylaması halinde hasta yürüyüş yapmaya başlamalı ve hareketli yaşamayı zamanla alışkanlık haline getirmelidir.

Leave a comment