Şht. Hasan Yılmaz Sk. No:20/A Küçükbakkalköy Ataşehir / İSTANBUL Tel: +90 216 575 55 74

Yüksek Proteinli Besinler Tüketmenin Zayıflama Sürecindeki Önemi

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüksek Proteinli Besinler Tüketmenin Zayıflama Sürecindeki Önemi

Zayıflamak ve ideal kiloyu korumak, hayat boyu sürecek uzun bir yolculuktur. Bu nedenle fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişiler, sağlıklı besinler tüketmeyi alışkanlık haline getirmeli ve kızartma, ekmek, poğaça gibi besin değeri düşük kalorisi yüksek gıdalardan uzak durmalıdır.

Kişi ister obez ister fazla kilolu olsun zayıflama sürecinde protein ağırlıklı beslenmelidir. Zayıflama sürecinde beslenme uzmanının onaylaması halinde, zayıflama sürecini destekleyen ve kilo kaybının kastan değil yağdan yaşanmasını sağlayan proteini arttırılmış diyet içecekleri tüketilmelidir. Bu içecekler hem kişinin kilo verme sürecini hızlandırır hem de kilo verme sürecinde kişinin halsiz ve yorgun hissetmesine engel olur.

Protein, insan vücudu açısından oldukça önemli bir bileşendir ve zayıflama sürecinde önemli rol oynamaktadır. Kilo verme sürecinde protein açısından zengin gıdalar tüketmek kas kaybını engellemekte ve yağ kaybını hızlandırmaktadır.

Zayıflamak ve ideal kiloyu korumak yaşam boyu sürecek bir alışkanlık olduğundan kilo vermek isteyen kişiler sürdürülebilir yöntemlere başvurmalıdır. Kişinin kısa süre içerisinde çok fazla kilo vermesini sağlayacak şok diyetler sürdürülemediği için uzun vadede kişinin daha fazla kilo almasına neden olmaktadır.

Zayıflamak İsteyen Kişiler Neleri Alışkanlık Haline Getirmelidir?

Zayıflamak isteyen ve uzun yıllar boyunca ideal kilosunu korumayı amaçlayan kişilerin sağlıklı beslenmekle beraber günlük hayatlarında alışkanlık haline getirmesi gereken bazı kurallar bulunur. Uzun yıllar boyunca fit bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler TV, bilgisayar ve telefon gibi dikkati farklı noktalara çeken ve ne kadar yemek yenildiğinin kontrol edilmesini zorlaştıran elektronik cihazların olmadığı bir alanda yemek yemeyi alışkanlık haline getirmelidir.

Ayrıca ana öğün ve ara öğün dengesini kurulmalı ve günde 3 ana öğün 2 ara öğün tüketilmelidir. Kişi her gün 2,5 litre su tüketmeyi ihmal etmemeli ve yaz aylarında 3 litreden az su tüketmemelidir. Bunların yanı sıra düzenli olarak egzersiz ve spor yapmayı alışkanlık haline getirmelidir.

Son olarak her öğün için sofra kurmalı ve öğün atlamamalıdır. Ayrıca ayak üstü atıştırmalar yapmamalı ve küçük tabaklarda yemek yemelidir.

 

Leave a comment