Şht. Hasan Yılmaz Sk. No:20/A Küçükbakkalköy Ataşehir / İSTANBUL Tel: +90 216 575 55 74

Tip 2 Diyabet Ameliyatı Daha Riskli Hale Getirir Mi?

Mide Küçültme Ameliyatı Yapan Hastaneler

Tip 2 Diyabet Ameliyatı Daha Riskli Hale Getirir Mi?
 

2010 yılında dünya çapında tahminen 285 milyon yetişkine (20-79 yaş arası) diyabet teşhisi konmuştur ve bu sayının 2030 yılına kadar 439 milyon yetişkine çıkması beklenmektedir. Bu salgın hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeleri etkilediği için kariyerlerinin bir noktasında şeker hastaları ile karşılaşacaklar. Diyabet ve ortopedik ameliyatlardan sonra kötü sonuçlara yol açabilen birçok organ sistemini etkileyen komplikasyonlara neden olur. Tip 2 diyabet hastası olmak ameliyatı daha riskli hale getirir mi? Sorusunun cevabı ise şu şekildedir:

Diyabet, ayak ve ayak bileği cerrahisi, üst ekstremite cerrahisi, yetişkin rekonstrüktif cerrahisi, pediatri, omurga cerrahisi ve spor hekimliği dâhil olmak üzere ortopedik cerrahinin tüm alanlarındaki sonuçları etkiler. Kötü kontrol edilen diyabet, kemiklerin, yumuşak dokuların, bağların ve tendonların iyileşmesini bozar. Nöropati, periferik arter hastalığı ve son dönem böbrek hastalığı gibi diyabet komplikasyonları kötü sonuçlar ile karşılaşabilmek mümkündür. Tip 2 diyabet hastası olmak ameliyatı daha riskli hale getirir mi? Sorusunun en temel cevaplarından biri ise budur.

Tip2 Diyabetin Tedavi Yöntemleri

Bu nedenle diyabet ya da diyabet tedavi yöntemlerinden biri olan diyabet cerrahisi çok ciddi bir sağlık sorununun aşılması açısından faydalıdır ve olası riskleri hastalığın kendisinden daha az zararlıdır. Diyabet cerrahisinin riskleri başlığı altında ele alınması gereken detaylı bir madde bulunmamaktadır. Operasyon, her ameliyatta olduğu gibi çeşitli nedenlerle belli başlı riskleri olabilir ama diyabet ameliyatının bir komplikasyonundan ya da riskinden bahsetmek yanlış olur.

 

Şeker Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve kan şekeri takibi, tip 2 diyabet için önemli tedavilerdir. Ek olarak, tip 2 diyabetli birçok kişinin kan şekeri seviyelerini kontrol etmek için bir veya daha fazla anti diyabetik ilaca, haplara, insüline ve diğer enjeksiyonlara ihtiyacı vardır. Diyabetli yetişkinler, kardiyovasküler hastalık (CVD) için yüksek risk altındadır. Aslında, şeker hastalarının en az yüzde 65’i kalp hastalığı veya inmeden ölmektedir.

Diyabet yönetimi, sadece kan şekeri seviyelerini kontrol etmekten daha fazlasıdır. Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve gerekirse ilaçlarla kan basıncını ve kolesterol seviyelerini kontrol etmek de önemlidir. Bu sayede diyabetli kişiler risklerini azaltabilir. Tip 2 diyabet hastası olmak ameliyatı daha riskli hale getirir mi? Sorusunun risk azaltma olanakları cevabı ise bu şekildedir.

 

Leave a comment